מזל טוב! לאחר שנים של רכיבה חובבנית ואהבה אדירה לכלי על 2 גלגלים, החלטתם לקחת את התחביב צעד אחד קדימה ולהפוך אותו לתשוקה אמיתית. כעת, עליכם לרכוש ציוד רכיבה למקצוענים, שמתאים למתחילים ואינו דורש השקעה גבוהה מידי. כלומר, המטרה היא כן לצאת לדרך כשאתם מוכנים במלוא מובן המילה, ומצד שני לוודא שההוצאה מתאימה למתחילים – אין צורך להשקיע בציוד למתקדמים בשלב כה מוקדם, לפני שבדקתם האם באמת תרצו להפוך את הרכיבה המקצועית לעניין שבשגרה.
ללא ציוד רכיבה מתאים לא יוצאים לדרך
- קסדה – בלעדיה, לא עולים על האופניים! עבור רבים, ציוד רכיבה הוא לעתים קסדה בלבד, מכיוון שהיא עד כדי כך חשובה. עליה להתאים להיקף הראש מעל קו הגבות, ולשבת על הראש כך שלא תנוע לצדדים. שימו לב שישנם תווי תקן בינלאומיים שונים לבטיחות הקסדות, וכדאי לקרוא עליהם כדי לוודא שאתם חובשים את הקסדה באופן הבטיחותי ביותר.
- כפפות – כאשר הן איכותיות, לא רק מגנות מפני פגיעות, יבלות ושפשפות, אלא שהן עשויות בד סופג זיעה ותוכננו באופן ארגונומי. כלומר, המשקל המופעל על הכידון מתפזר באופן שווה וכך נמנע מצב שבו כפות הידיים חלילה מתעייפות ונרדמות.
- מחזיר אור – מותקן לרוב על מוט האוכף של האופניים ובולט למרחקים. שימו לב שכיום ישנם מחזירי אור אותם ניתן להצמיד גם לבגדים וכך לחזק את הנוכחות בדרכים.
- בגדי רכיבה – בגדים מיוחדים המיועדים לרכיבה על אופניים; מנדפי זיעה ומאווררים כך שתישארו יבשים ורעננים גם בזמן הרכיבה המאתגרת ביותר. החולצות מצוידות ברוכסנים וכיסים לנשיאת ציוד ופריטים קטנים אחרים לשליפה מהירה. מכנסי הרכיבה מצוידים ברפידות לישבן, מונעים שפשפות וצמודים לגוף.
ומה עוד כדאי לקחת?
ציוד רכיבה אינו רק הבגדים שתלבשו, אלא גם פריטים למקרה חירום. למשל, פנימית חילופית בשלוף לכל מקרה, חומר אנטי פנצ'ר בעזרתו ניתן לסתום חורים בגלגלים וכך למנוע תקר באמצע הדרך, ספידומטר לכל המבקש לעקוב אחר תמונת המצב המלאה של הדרך ועוד. כל אלו, הופכים את הרכיבה לחוויה שהיא גם מהנה וגם בטיחותית, בכל תנאי שטח. רכיבה נעימה!