זה חשוב לקנות את הריהוט הנכון עם הריפוד הנאה והנוח, אבל מהרגע שקניתם עבר כבר זמן מה, ואין מה לעשות – הריפוד צובר אבק, וזה עוד במקרה הטוב. כתמים של אוכל שנפל, שתייה שנשפכה, ומי יודע מה עוד, עלולים להיאסף עד כדי שינוי משמעותי במראה של הריהוט, ובלי ניקוי ריפודים, זה רק ילך ויחמיר.
"מיינטננס" – תחזוקה, כל מי שמחזיק בציוד, בנדל"ן, במכונית, יודע, בלי תחזוקה שוטפת, דברים מתקלקלים ומתבלים. לדאוג לנקות את הריפודים של הריהוט שלכם זה מהלך תחזוקה בסיסי שמונע הרבה בלאי. בלאי רב שמצטבר לעיתים כבר אי אפשר לתקן, ואז מתחילות הוצאות לא צפויות, גבוהות, בכסף ובאנרגיה.
איזה ניקוי ריפודים אפשר לבד?
ישנם חומרים שיכולים אולי לעזור לכם במקרה ואתם רוצים לנסות לנקות את הכתם לבד. אם זה כתם בודד, ולא משהו שדורש איש מקצוע של ניקוי ריפודים, לעיתים שווה לנסות לפתור זאת כך:
- כתם שמן – טלק, מלח או סודה לשתייה
- ריח רע מהריפוד – ניקוי באלכוהול (רפואי, לחיטוי, לא וויסקי)
- שומן ואוכל – אבקת כביסה רגילה, סבון או אפילו חומץ
שימו לב שאם אתם מנסים לנקות כתם לבד, מומלץ לנסות את החומרים לפני כן בפינה נסתרת של הריפוד. הסיבה היא כי לעיתים המפגש בין הריפוד לחומר שבחרתם, בין אם סבון, מלח וכיו"ב, עלול ליצור ריאקציה שתוביל לשינויים לא רצויים בצבע של הריפוד, וחבל לעשות נזק נוסף לריפוד ועוד במקום נראה לעין.
חברה מקצועית – זה הפיתרון!
יש חברות אשר מתמחות בתהליכי ניקוי ריפודים, ואנו אומרים תהליכים שכן לא מדובר בזבנג וגמרנו. אם הכתמים כבר יושבים זמן מה, לרוב יש לתת לחומר לעבוד ולעשות זאת בשלבים – ניקוי האבק והלכלוך הגס, יישום חומר לפירוק השומנים ושאר החומרים בכתם, ורק אז סילוק החומר הממיס והמנקה להשגת התוצאה הרצויה – ריפוד נקי ונאה.
לעיתים הפיתרון הנכון והבריא, וגם המשתלם לאורך זמן, זה פשוט להיעזר בחומרים מקצועיים וייעודיים, החומרים שהחברות משתמשות בהן. על המוצרים ישנם הוראות כיצד ליישמם בצורה הטובה והנכונה, אך שוב – לרוב, אם באמת יש צורך בניקיון, עדיף לעשות זאת בפעם אחת עם איש מקצוע.