ייתכן וכבר שמעתם על פרויקטים שונים של התחדשות עירונית אשר קיימים בכל רחבי הארץ, ביניהם הפרויקט המוכר תמ"א 38. בניינים שנמצאים בשלב הסופי של הפרויקט, משמע שלב האכלוס – הינם בניינים משודרגים אשר עברו שיפוצים נרחבים ומעמיקים והם נחשבים לחזקים ועמידים יותר כיום, כאשר כמובן גם הוויזואליות שלהם השתפרה מאוד. בירושלים קיימת אפשרות לביצוע פרויקטים כאלה בכמות גדולה מאוד, לאור העובדה שנמצאות בתוכה שכונות וותיקות ובניינים רבים אשר זקוקים לשיפוץ וחידוש. למרות זאת, נראה שלא מעט פרויקטים של בניה וחידוש נתקעים בדרך.
באילו שכונות בירושלים ניתן לעשות פרויקט תמ"א 38
אם גם בבניין שלכם נראה שהפרויקט של תמ"א 38 יכול להועיל, אתם בוודאי תרצו לדעת במה בדיוק מדובר ומה זה בעצם ידרוש מכם, הדיירים. כדאי לדעת כשלב ראשון, שהמטרה של מי שעוסק בפרויקטים הללו בפועל היא להביא, בסופו של דבר, למצב שבו הבניינים עולים בכמה רמות הן בהיבט נוחות המגורים והן בהיבט הכלכלי, כאשר ערכן של הדירות עולה בזכות כל השיפוצים שמתרחשים.
בירושלים קיימים לא מעט אזורים שבהם פרויקט כזה יכול להתאים, שכונות כמו רחביה, קטמון הישנה, תלפיות ואחרות. בכל אותם האזורים קיימים בניינים עתיקים אשר למרות יופיים, הם אינם בטוחים למגורים לטווח ארוך ועל מנת לחזקם לקראת מפגע רב עוצמה כמו רעידת אדמה למשל, חשוב לבצע בהם שינויים הנדסיים אשר יחזקו אותם מהשורש. חברה מקצועית אשר עוסקת בהובלת תהליכים של תמ"א 38 בירושלים תדע להתמודד עם כל האתגרים שעומדים בפניה, הן בתחילת הדרך בשלב ה"התנעה" והן בהמשך, לקראת הסוף המיוחל של אכלוס מחדש בבניינים משודרגים.
האתגרים הקיימים בפרויקטים של התחדשות עירונית
חשוב להבין כי כל פרויקט של תמ"א 38 בעיר ירושלים ובכלל ברחבי הארץ, כרוך בהרבה מאוד בירוקרטיה ומקורה בעיקר בהתנגדויות של דיירים שעולות תוך כדי התהליך. הבהרת הנושא מתחילתו ועד סופו, בקיאות בו וכן שכירת שירותיה של חברה אמינה אשר תוציא את הפרויקט לפועל, יכולה להועיל עד מאוד ולהקל על החששות של הדיירים, אשר יסכימו לחתום על ההסכם בקלות ולהביא לביצוע בשטח בתוך תקופה קצרה יחסית.