השתלת שיניים הפכה בשנים האחרונות לטיפול נפוץ. יותר ויותר אנשים נהנים מהאפשרות לקבל שיניים חדשות במקום אלה שאיבדו, וכך להחזיר לעצמם גם את המראה האסתטי וגם את התפקוד המיטבי של הפה. אחוזי ההצלחה גבוהים, אבל יחד עם זאת חשוב להדגיש שייתכנו גם תקלות בדרך. למשל, נפילת שתל שיניים. זהו אמנם מצב לא שכיח, אבל כדאי כמובן להיות מודעים לקיומו ולדעת מה עושים אם מתרחשת נפילה כזו.
הגורמים שמגדילים את הסיכון לנפילת שתל
השתלים שבהם משתמשים רופאי השיניים מיוצרים מחומרים איכותיים ועמידים במיוחד. גם השתכללות השיטות להשתלה, והניסיון שצברו רופאים בתחום, תורמים לאחוזי ההצלחה הגבוהים. גורם אפשרי אחד שעלול להוביל לנפילה של שתל הוא לחץ מופרז עליו בגלל לעיסות חזקות או חריקת שיניים לא מודעת.
עוד גורם סיכון הוא עישון, וגם להיגיינת פה לקויה יש מחיר גבוה סיכון מוגבר לנפילת שתל. סוכרת לא מאוזנת, אוסטאופורוזיס ומחלות רקע נוספות הן עוד גורמים אפשריים לתופעה של נפילת שתל שיניים, ויש גם מקרים שבהם השתל פשוט לא מתמזג באופן אופטימלי עם עצם הלסת.
מה עושים במקרה של נפילת שתל שיניים?
בכל מקרה של נפילת שתלים חובה כמובן ליצור מיד עם רופא השיניים (שמן הסתם גם יספק לכם הנחיות מפורטות להתנהגות נכונה עד לפגישה). עד להגעה למרפאה יש להימנע מכל נגיעה באזור של השתל, ובוודאי שלא לנסות להחזיר אותו למקום או "לפתור" את הבעיה. כמו כן רצוי לא לאכול מזונות קשים ובכל מקרה חובה לשמור על היגיינת פה מקסימלית כדי שלא יתפתחו זיהומים באזור שבו השתל נפל. אם השתל יצא לגמרי מהפה, יש לשמור עליו במקום יבש ונקי.
מענה מידי ומקצועי
רופא שיניים אחראי יטפל בבעיה תוך זמן קצר ככל האפשר, שכן מענה מידי משפר את סיכויי ההצלחה של התיקון. בכל מקרה נדרשת בדיקה של נסיבות הנפילה, כדי לפתור את הבעיה מהשורש, ולמנוע נפילה נוספת בעתיד. בחלק מהמקרים אחרי נפילת שתל שיניים יש צורך בתקופת המתנה והחלמה עד להחדרה של שתל חדש.