קנדידה היא פטרייה שחיה בגופנו באופן קבוע אך לרוב לא מפריעה לנו. ישנם מספר מנגנונים שאחראים על ויסות כמות פטריית הקנדידה בגופנו. בין המנגנונים ישנה מערכת החיסון, חיידקים שמסייעים לנו ועוד. טיפול בקנדידה הוא דבר שצריך כאשר ישנה פגיעה באחד מהמנגנונים שמווסתים את פטריית והפטרייה מתחילה להתרבות ללא שליטה. התרבות הקנדידה ללא שליטה מביאה למספר רב של תסמינים שמורידים את איכות החיים בצורה משמעותית. גם לרפואה הקונבנציונלית וגם לרפואה המשלימה קשה מאוד לאבחן את פטריית הקנדידה כי יש לה הרבה תסמינים שהם לא ספציפיים רק אליה. בין התסמינים אפשר למצוא נפיחות בבטן, שלשלולים, תחושת אי נעימות באיבר המין, גרד מתמשך פצעים על אזור הלשון, הלחיים והחניכיים, ריח רע שלא בפה שלא עובר ועוד.
מה גורם לחוסר איזון בגוף שמאפשר לקנדידה להתרבות יותר מדי
-
- בעיה נפשית מתמשכת – ידוע שיש קשר רב בין הגוף לנפש. לעתים לחץ בחיים יכול להשפיע על האיזון בגוף וכך הפטרייה מתרבה יותר מדי וצריך טיפול בקנדידה.
- מערכת חיסונית חלשה – למערכת החיסון יש תפקיד חשוב בלשמור על הכמות הרצויה של הקנדידה. אם מסיבה כלשהי מערכת החיסון נפגעת, הפטרייה תתרבה בלי שליטה וכך תתחיל להיות בעיה
- טיפול אנטיביוטי – ישנם חיידקים טובים שאחראים לרסן את הקנדידה. אם יש צורך בטיפול אנטיביוטי אינטנסיבי, טיפול זה לעתים יכול להרוג את החיידקים הטובים וכך לגרום לקנדידה להתרבות.
- תזונה לקויה – האוכל שאנו אוכלים משפיע על כל דבר בגוף שלנו. אם נאכל אוכל עשיר בפחמימות, סוכרים ושומנים זה יפגע לנו בגוף בהרבה צורות. אחד הדברים שנפגעים היא היכולת לרסן את הקנדידה שמתחילה להתרבות ללא שליטה.
מהו כולל טיפול בקנדידה
הן ברפואה משלימה והן ברפואה קונבנציונלית, הטיפול בקנדידה העיקר הוא דיאטה ושינויי בדפוסי האכילה. לרפואה הקונבנציונלית ישנן מספר תרופות שיכולות לסייע בריפוי הקנדידה ולהקל על התסמינים שהיא גורמת להם. ברפואה המשלימה אפשר לערוך אבחון וטיפול בעזרת קינסיולוגיה, אירידיולוגיה ועוד. חשוב מאוד שלא תזניחו את הטפול בפטריית קנדידה. התסמינים לא יעברו בעצמם, אתם תסבלו מאוד וחבל.