במאה ה-21 כבר ברור לגמרי לכל המעסיקים והמנהלים, וכמובן גם למנהלות ולמעסיקות, שההון האנושי הוא המשאב היקר ביותר שיש. כדי להפיק ממנו את המקסימום, חובה להשקיע בעובדים ובעובדות, ולא רק במשכורת הולמת אלא גם בתנאים מעולים. אחד המרכיבים הוא ימי כיף שאותם כדאי לארגן אחת לכמה חודשים – גם כדי לתבל את השגרה השוחקת וגם כדי להעלות את רמת המחויבות לעסק או לארגון. כדי להפיק את מלוא התועלת האפשרית מכל יום כיף, חשוב לתכנן אותו בקפידה, ובפרט להתייחס לדגשים הבאים.
התאמה לעובדים ולעובדות
כיום יש מבחר רחב מאוד של ימי כיף אפשריים: טיולי טרקטורונים, קרבות פיינטבול, הופעת סטנד-אפ, הפלגה מפנקת, חדר בריחה, הפעלות שונות בחיק הטבע כגון המירוץ למיליון או הישרדות, ועוד ועוד. הדגש העיקרי הוא התאמה להעדפות ולרצונות של העובדים והעובדות. אם יש הרבה עובדים שאוהבים להעלות את מפלס האדרנלין, טיול על גבי טרקטורונים יספק להם חוויה מלהיבה, ובמקביל כדאי לדאוג גם לארוחה טעימה לכל הצוות.
למעשה לארוחה, שהיא חלק בלתי נפרד מכל יום כיף כמעט, חובה להקדיש תשומת לב רבה. בפרט יש לוודא שיש מנות המתאימות לטבעונים, לצמחונים, לרגישים לגלוטן ובעצם לכל טעם והעדפה.
ימי כיף בהתאמה למזג האוויר
הדגש השני הוא המקום שבו נערך יום הכיף. באופן טבעי ימי כיף בחורף כדאי לערוך במקום סגור, ולמעשה גם בשיא הקיץ יום כיף במקום ממוזג יספק הנאה רבה יותר בהשוואה לאירוע כזה או אחר תחת השמש הקופחת (ובפרט בשעות שיא החום). בסתיו ובאביב אפשר לטייל בארץ ולא להישאר מוקפים ב-4 קירות ותקרה.
מקום נוח להגעה
הפקקים ההולכים ומתארכים בכל רחבי הארץ מחייבים גם הם חשיבה לקראת כל יום כיף. נסיעה למקום מרוחק עלולה להימשך שעות רבות, גם בהלוך וגם בחזור, וליצור חוויה מתסכלת שתעיב על ההנאה מהפעילויות עצמן. מצד שני אפשר להגיע עוד יותר רחוק ולא להיעצר בגבולות הארץ: כך למשל טיולי תמריץ לחברות למקומות כמו מרקש, אירופה הקלאסית, טורקיה או האיים הקנריים יגרמו לכל עובד ולכל עובדת להתאמץ הרבה יותר – גם לפני הטיול וגם לאחריו.